Мін'юст США вимагає банківські записи Манафорта для розслідування зв'язків Трампа і РФ

Читать на русском
У міністерстві юстиції США вимагають банківські записи Пола Манафорта в зв'язку з розслідуванням можливих зв'язків між командою президента Дональда Трампа і Росією.
фото: newyork.cbslocal.com

У міністерстві юстиції США вимагають доступу до банківських записів Пола Манафорта в зв'язку з розслідуванням можливих зв'язків між командою президента Дональда Трампа і Росією.

Про це The Wall Street Journal повідомили джерела, знайомі з ситуацією, повідомляє «Слово і Діло».

За даними джерел видання, у квітні федеральні слідчі звернулися із запитом до банку Citizens Financial Group Inc, який в 2016 році видав Манафорту кредит в розмірі 2,7 мільйони доларів на рефінансування боргу за кондомініум в Манхеттені і надав додаткове кредитування.

У той же час у виданні не змогли визначити, чи пов'язаний запит Мін'юсту США з цією угодою, а також невідомо, чи є Citizens Financial Group Inc єдиною банківською установою, яка отримала такий запит.

У свою чергу представник Манафорта Джейсон Мелоні заявив, що нічого не знає про запит, але зазначив, що розголошення відомостей про конфіденційне розслідування є «серйозним злочином».

Нагадаємо, 12 квітня американське інформагентство Associated Press знайшло підтвердження двох виплат американському політтехнологу Пола Манафорту з «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

24 березня колишній керівник передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт погодився дати свідчення щодо втручання Росії в американські вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: