Кібератака в Україні: Кабмін повідомляє про її зупинку, а от у «Борисполі» досі не впоралися

Читать на русском
У той час, як у Кабміні звітують про зупинку поширення вірусу Petya A, в аеропорту Бориспіль дані на табло доводиться оновлювати вручну.
Фото з відкритих джерел

У Кабінеті міністрів України повідомили про те, що хакерська атака на державні й корпоративні мережі зупинена.

Про це з посиланням на прес-службу уряду інформує «Слово і Діло».

«Масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади, яка сталася вчора, 27 червня, – зупинено. Ситуація під повним контролем фахівців з кібербезпеки. Зараз вони працюють над відновленням втрачених даних», – йдеться в повідомленні.

Разом з тим, у міжнародному аеропорту «Бориспіль» усе ще не можуть впоратися з наслідками ураження вірусом Petya. За словами першого заступника генерального директора підприємства Євгена Дихне, аеропорту довелося відключити головний сервер і оновлювати головне табло в ручному режимі через кожні 15 хвилин.

СБУ: кібератака була спланованою і відбувалася в кілька етапівЗа попередніми оцінками Служби безпеки України масована атака вірусу-шифрувальника на банки, держпідприємства і великі компанії країни була спланована заздалегідь і проходила в кілька етапів.

«Зараз ми працюємо практично без центрального сервера. Авіакомпанії працюють у своїх системах в автономних режимах. Інформування пасажирів – центральне табло оновлюється в ручному режимі через кожні 15 хвилин. Також на сайт і на Facebook підприємства йде відеотрансляція з центрального табло аеропорту. У нас не включений головний сервер, тому вся система інформування пасажирів відбувається в ручному режимі», – заявив він, зазначивши, що на роботу, пов'язану з обслуговуванням пасажирів, вірус на вплинув.

Нагадаємо, сьогодні вірус Petya, ураження яким в Україні назвали наймасштабнішою хакерською атакою за всю історію країни, почав поширюватися в країнах Азії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: