Кібератака в Україні стала наймасштабнішою за останні 26 років — Геращенко

Читать на русском
Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що за кілька днів робота комп'ютерних мереж буде відновлена, оскільки це наймасштабніша кібератака за 26 років.

Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що за кілька днів робота комп'ютерних мереж буде відновлена, оскільки це наймасштабніша кібератака за 26 років.

Про це заявив радник глави МВС Антон Геращенко у себе в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Організатори атаки добре обізнані зі специфікою розсилок службових листів в українському комерційному і державному секторі і маскували розсилки листів, що містять вірус, під виглядом ділової переписки, яку з цікавості відкривали недосвідчені користувачі», - сказав Геращенко.

За його словами, в програмному коді вірусу була закладена дата запуску 27 червня в 11:00.

«Кібератака що має своєю кінцевою метою спробу дестабілізації ситуації в економіці і суспільній свідомості України була замаскована під спробу вимагання грошей у власників комп'ютерів», - підкреслив Геращенко.

Україна під кібератакою: огляд соцмережНизка державних структур, комерційних банків і підприємств потрапили під хвилю кібератаки невідомих.

Він додав, що листи, які приходили адресатам-резидентам України були російською та українською мовою.

«Думаю, що за кілька днів робота комп'ютерних мереж буде повністю відновлена», - зазначив Геращенко.

Радник глави МВС нагадав, що сьогодні о 11:00 проти України була розпочата масована кібератака з використанням модифікованої під Україну версією вірусу wannacry - cryptolocker.

«Лист, що містить вірус, надходив, переважно, поштою. За кілька днів і навіть тижнів до сьогоднішнього дня. На сьогодні можна сказати що атака готувалася щонайменше місяць», - підкреслив Геращенко.

Вірус зашифровує всі дані жорсткого диска і вимагає викуп у кілька сотень доларів.

Метою цієї тренувальної кібератаки, швидше за все приуроченої до Дня Конституції України, є офіси банків, редакції засобів масової інформації, об'єкти зв'язку, транспорту, телекомунікації, енергетики.   Масованої атаки, зокрема, зазнали Укртелеком, Київ- і Дніпроенерго, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, Кабінет міністрів.

Пізніше в СБУ прокоментували масові хакерські атаки на українські компанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: