У штабі АТО розповіли, як минула доба на Донбасі

Читать на русском
Проросійські бойовики на Донбасі протягом минулої доби 31 разів обстрілювали позиції сил АТО, на щастя, з української сторони обійшлося без втрат.
Фото з відкритих джерел

За минулу добу бойовики самопроголошених республік Донбасу 31 раз обстрілювали позиції сил АТО.

Про це з посиланням на прес-центр штабу антитерористичної операції повідомляє «Слово і Діло».

«В результаті ворожих обстрілів за минулу добу жоден український воїн не постраждав», – підкреслили в прес-центрі.

Найбільше обстрілів зафіксовано на приморському напрямку – 8. Там противник використовував проти українських військових стрілецьку зброю поблизу Павлополя і Гнутового. З автоматичних станкових гранатометів, стрілецької зброї та 82-мм мінометів обстрілювали захисників Мар'їнки, а ввечері під гранатометний вогонь противника потрапили опорні пункти сил АТО в районі Широкиного та Лебединського. Також у другій половині дня бойовики з мінометів калібру 82 мм обстріляли укріплення ЗСУ неподалік Гнутового.

Підірваний в Києві полковник ГУР збирав докази проти РФ для Гааги – ЗМІПолковник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал, який загинув від вибуху авто в Києві, командував підрозділом глибинної розвідки і забезпечував докази прямої участі Росії в озброєній агресії проти України в Гаазі.

На донецькому напрямку вогонь із ворожої сторони відкривався 6 разів. Із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник обстрілював позиції ВСУ поблизу Авдіївки, зі 120-мм мінометів і зенітної установки – в районі Луганського. Ще кілька обстрілів із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї були здійснені неподалік Кам'янки. В районі Верхньоторецька НВФ застосовували піхотну зброю.

На луганському напрямку до світанку у вівторок був зафіксований тільки один обстріл – з 82-мм міномета в районі селища Жовте. Однак ближче до вечора ситуація погіршилася – бойовики 16 разів обстріляли позиції сил АТО на цій ділянці фронту. Зокрема, зі 120-мм мінометів вони били по позиціях ВСУ в районі Кряківки й Новоолександрівки. Там же, а також неподалік Щастя, Кримського та Троїцького, вони застосовували міномети калібру 82 мм. Позиції українських захисників поблизу Станиці Луганської, Новозванівки, Валуйського та Попасної обстрілювали з різних систем піхотного озброєння, а з оборонних укріплень в районі Новозванівки вівся вогонь із БМП та протитанкового ракетного комплексу.

Раніше в СБУ попередили про можливі провокації НВФ на Донбасі на День Конституції.

Напередодні американський військовий експерт Філіп Карбер заявив, що Росія формує три потужні армії біля кордонів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: