Військовий експерт США: Росія формує три потужні армії біля кордонів України

Читать на русском
Перша з цих армій – це гвардійська танкова армія, яка передислоковується зі Смоленська та перемістилася ближче до українського та білоруського кордонів.

Росія створює три потужні армії навколо кордонів України, одна з яких має набагато більше танків, аніж провідні країни Європи.

Про це заявив американський військовий експерт Філіп Карбер на прес-конференції в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«За три роки ми мали нагоду спостерігати за цим конфліктом, і ми бачили підйом української армії, яку знищували протягом 20 років. Ми бачили колосальний прогрес, як вона протистоїть російській армії, яка має технологічну та кількісну перевагу», – зауважив фахівець.

Крім того, експерт підкреслив, що російська агресія проти України почалася із захоплення Криму і продовжилася підтримкою «гібридних сил» на Донбасі.

«Небойові втрати»: хто вбиває наших військовихЖурналіст Максим Кречетов – про небойові втрати в лавах Збройних сил України, які минулого року перевищили бойові.

Зараз ми спостерігаємо створення трьох армій навколо кордонів України. Перша з цих армій – це гвардійська танкова армія, яка передислоковується зі Смоленська та перемістилася ближче до українського та білоруського кордонів. Ця перша гвардійська танкова армія має більше танків, ніж усі разом країни Балтії, ніж Польща, ніж західна Німеччина та Франція, – наголошує американець

За його словами, такий стан справ не є сюрпризом, оскільки Росія вже оголосила, що перша гвардійська танкова армія буде масованим, шокуючим ударним кулаком.

«Також росіяни оголосили, що наприкінці серпня – на початку вересня вони проводитимуть стратегічні навчання «Захід», коли деякі з підрозділів цієї гвардійської танкової армії буде переміщено на територію Білорусі», – додав Карбер.

Раніше голова військового комітету НАТО заявив, що в альянсі стурбовані збільшенням військової присутності Росії.

Також зазначимо, в анексованому Криму військкомати виконали план весняного призову до російської армії понад 80%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: