Макрон: ми всі знаємо, хто розв'язав війну на Донбасі

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон вважає загальновідомим фактом, що винуватцем агресії на Донбасі і захоплення українського Криму є Росія.
фото: скріншот

Президент Франції Еммануель Макрон вважає загальновідомим фактом, що винуватцем агресії на Донбасі і захоплення українського Криму є Росія.

Про це він заявив на спільному брифінгу після зустрічі з президентом Петром Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Агресія виходить з Росії, тобто агресором є не Україна. Також ми визнаємо, що анексія Криму є незаконною, значить, ми всі знаємо, хто розв'язав війну і хто створив цю ситуацію і в якій ситуації ми знаходимося», – заявив Макрон.

У свою чергу Порошенко зазначив, що сили АТО нещодавно затримали бойовиків, серед яких були громадяни РФ і продемонстрував Макрону їх документи і свідчення.

При цьому глава української держави додав, що тепер РФ буде складніше заперечувати присутність своїх регулярних військ на Донбасі.

Нагадаємо, 26 червня, після зустрічі з Порошенком Макрон заявив, що Франція налаштована відновити переговори в «нормандському форматі» і підтримує роботу контактної групи в Мінську.

Також президент Франції висловив побажання побачити доповідь ОБСЄ щодо ситуації на непідконтрольній Україні ділянці кордону з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: