В ПАРЄ внесли правки до проекту регламентних змін, щоб убезпечити Аграмунта від імпічменту

Читать на русском
27 червня ПАРЄ має розглянути проект про запровадження процедури імпічменту президента та інших керівників асамблеї.

Низка впливових членів Парламентської асамблеї Ради Європи подали правки до проекту регламентних змін. У разі їх ухвалення, процедура імпічменту не поширюватиметься на президента Педро Аграмунта.

Про це повідомляє кореспондент «Європейської правди» зі Страсбурга, передає «Слово і Діло».

Як відомо, у вівторок, 27 червня, ПАРЄ має розглянути проект про запровадження процедури імпічменту президента та інших керівників асамблеї. Станом на зараз регламент ПАРЄ не передбачає такої можливості. Зміни у керівництві асамблеї можливі лише на початку року, а після того президент може піти у відставку лише за власним бажанням. Нині це спричинило глибоку кризу у ПАРЄ через небажання діючого президента Педро Аграмунта звільняти посаду.

У ПАРЄ створили зовнішній орган для розслідування корупції в організаціїЗа словами доповідача, ця група почне свою роботу і представить результати не пізніше 31 грудня цього року.

Водночас, частина членів асамблеї вважають, що зміни не мають поширюватися на чинного президента ПАРЄ, оскільки це порушить принцип «неретроспективності», за яким особу не можна карати за дії, вчинені до схвалення відповідного правового механізму.

«Європейська правда» має в розпорядженні дві відповідні поправки до регламентних змін із підписами близько 30 члені асамблеї, включаючи лідерів груп ЄНП та лібералів. У разі їх схвалення процедура імпічмента запрацює, але не буде поширюватися на Педро Аграмунта.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт попередив колег у вузькому колі, що не має наміру йти у відставку.

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко розповів, що зустрів у Страсбурзі президента ПАРЄ Педро Аграмунта, який тікав з будівлі і закликав його не ганьбитися і піти у відставку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: