Рада Європи схвалила створення органу з розслідування корупції в ПАРЄ

Читать на русском
Рада Європи підтримала створення антикорупційного органу в Парламентській асамблеї Ради Європи ПАРЄ.

Комітет міністрів Ради Європи схвалив створення органу з розслідування корупції в Парламентській асамблеї РЄ. Росія проголосувала проти такого рішення.

Про це написав у своєму Twitter постійний представник України в Раді Єропи Дмитро Кулеба, передає «Слово і Діло».

В ПАРЄ назвали, хто розслідуватиме справу проти АграмунтаБюро ухвалило рішення щодо складу незалежного розслідувального органу. До нього увійдуть сер Ніколас Братца з Великої Британії, Жан-Луї Брурьє з Франції та Елізабет Фура зі Швеції.

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи схвалило рішення щодо створення незалежного органу, який займатиметься перевіркою звинувачених в корупції депутатів ПАРЄ. Цей механізм може бути використаний також проти президента ПАРЄ Педро Аграмунта, до якого вчора звучали вимоги піти у відставку.

Раніше повідомлялося, що депутати Парламентської асамблеї Ради Європи офіційно закликали главу ПАРЄ Педро Аграмунта піти у відставку через його поїздку до Сирії із депутатами російської Держдуми.

Заклики піти Аграмунта від управління ПАРЄ висловили голови фракцій Соціалістів та ЄНП.

Раніше делегації України, Литви, Польщі та Данії в Парламентській асамблеї Ради Європи засудили поїздку очільника ПАРЄ Педро Аграмунта до Сирії разом з російською делегацією. Делегації написали, що дистанціюють себе від поїздки глави ПАРЄ.

Як відомо, Росія відмовилася платити 11 мільйонів євро внеску до ПАРЄ.

Нагадаємо, раніше ПАРЄ ухвалила проект резолюції, яка передбачає можливість імпічменту Аграмунту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: