У ПАРЄ створили зовнішній орган для розслідування корупції в організації

Читать на русском
За словами доповідача, ця група почне свою роботу і представить результати не пізніше 31 грудня цього року.

У Парламентській асамблеї Ради Європи створили зовнішній орган з розслідування фактів корупції в цій організації, до якого увійшли три авторитетних судді з Великобританії, Франції і Швеції.

Рішення було ухвалене в понеділок у Страсбурзі в рамках пленарного засідання ПАРЄ за результатами обговорення доповіді депутата від Нідерландів Тіні Кокса (Tiny Kox, група Об'єднаних європейських лівих), передає «Слово і Діло».

Аграмунт знову передумав іти у відставку, ПАРЄ має намір проголосувати за його звільненняПрезидент асамблеї заявив, що відкликає свою заяву і не йтиме у відставку. Своє рішення він аргументував тим, що асамблея також порушила домовленості.

На початку своєї доповіді він заявив, що «радий відзначити процес з двох питань, які винесені на розгляд Асамблеї Ради Європи».

«Я говорю про необхідність організувати незалежне зовнішнє розслідування заяв про корупцію на адресу членів нашої Асамблеї і конфлікті, який винесений на розгляд (через президента Педро Аграмунта). Що стосується корупції, то, ухвалюючи звіт, Асамблея затвердить склад зовнішньої групи з розслідування, якій було запропоновано розглянути питання корупції деяких членів », - вказав Кокс.

За словами доповідача, ця група почне свою роботу і представить результати не пізніше 31 грудня цього року.

«Бюро може продовжити повноваження групи, якщо це буде необхідно», - додав він.

Кокс пояснив, що цей орган проведе незалежне розслідування заяв про корупцію та конфлікт інтересів, які «прозвучали на адресу чотирьох членів Асамблеї». При цьому конкретних імен доповідач не назвав.

Ляшко став членом Постійної делегації в ПАРЄЗамість Андрія Лозового, який склав повноваження, до складу делегації ПАРЄ за партійними квотами пройшов лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

«Група розгляне практичне функціонування Асамблеї і її діяльність. Орган перевірить, чи були якісь індивідуальні порушення правил поведінки діючими або колишніми членами Асамблеї, які не відповідають положенням коду поведінки нашої Асамблеї і загальними правилами поведінки. Група, враховуючи свої висновки, вкаже, чи є достатні докази на адресу чинної або колишніх членів асамблеї, щоб надати свої рекомендації», - зазначив доповідач.

При цьому Кокс пояснив, що ці рекомендації будуть стосуватися заходів, які будуть спрямовані на «виправлення недоліків і заповнення прогалин у правилах Асамблеї». Доповідач повідомив, що до складу цього органу увійшли «три відомі особистості», зокрема, колишній голова Європейського суду з прав людини сер Ніколас Братца (Великобританія), колишній суддя Жан-Луї Брігер (Франція) і колишній суддя ЄСПЛ Елізабет Фура (Швеція) .

21 червня Рада Європи схвалила створення органу з розслідування корупції в ПАРЄ.

Нагадаємо, РФ відмовилася платити 11 мільйонів євро внеску в ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: