ПАРЄ ухвалила проект резолюції, яка передбачає можливість імпічменту Аграмунту

Читать на русском
Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи 2 червня ухвалив проект резолюції, що передбачає можливість імпічменту президента організації.

Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи сьогодні ухвалив проект резолюції, що передбачає можливість імпічменту президенту організації.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, передає «Слово і Діло».

В ПАРЄ назвали, хто розслідуватиме справу проти АграмунтаБюро ухвалило рішення щодо складу незалежного розслідувального органу. До нього увійдуть сер Ніколас Братца з Великої Британії, Жан-Луї Брурьє з Франції та Елізабет Фура зі Швеції.

Резолюція також передбачає можливість імпічменту віце-президента ПАРЄ, а також очільникам комітетів та заступникам. Голосування в Асамблеї за документ відбудеться 27 червня.

«Дуже важливий крок для виходу з кризи, в який ПАРЄ завів президент Педро Аграмунт своєю безвідповідальною поведінкою», - написав Ар'єв.

Нагадаємо, в квітні, після поїздки Аграмунта до Сирії у складі делегації російських парламентаріїв, вже була досягнута домовленість про відставку президента ПАРЄ. Проте врешті-решт домовленості не були дотримані. Голова асамблеї не оголосив про дату своєї відставки, а лише висловив готовність піти з посади, а 29 травня - приїхав до Праги для головування на засіданні Бюро ПАРЄ.

Пізніше стало відомо, що керівництво ПАРЄ досягло нової домовленості з Аграмунтом щодо умов його подальшої роботи на чолі асамблеї.

Відзначимо, що українська делегація зірвала план РФ щодо повернення до ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: