Росія відмовилася платити 11 мільйонів євро внеску в ПАРЄ

Читать на русском
Росія заблокувала перерахування третини внеску в бюджет Ради Європи в зв'язку з неучастю російської делегації в роботі ПАРЄ.

Голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що Москва не буде платити в бюджет Парламентської асамблеї Ради Європи близько третини свого щорічного внеску в розмірі майже 11 мільйонів євро.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

ПАРЄ ухвалила проект резолюції, яка передбачає можливість імпічменту АграмунтуРегламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи 2 червня ухвалив проект резолюції, що передбачає можливість імпічменту президента організації.

«Заблокували перерахування. Фінансування протягом року йде по етапах, і третина, що залишилася на кінець року, не перераховується і все. Це майже 11 млн євро», - повідомив спікер Держдуми В'ячеслав Володін.

РФ є одним з основних п'яти платників Ради Європи, її внесок становить близько 30 млн євро.

Росія була позбавлена ​​права голосу в ПАРЄ на тлі кремлівської агресії проти України.

Однак, 24 червня 2016 року Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалило декларацію про спільні цінності з Росією і про необхідність для сторін руху назустріч.

За даними глави делегації Верховної Ради України Володимира Ар'єва, кілька впливових в Асамблеї персон восени 2016 були готові ініціювати зміну правил ПАРЄ для того, щоб делегація РФ змогла без проблем і обмежень зайти в Асамблею у січні 2017 року.

Однак, переважна більшість делегатів ПАРЄ не підтримали цю ініціативу, в результаті чого, Росія відмовилася подавати свою делегацію і в 2017 році.

Як відомо, у Белграді українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи зірвала чергову спробу повернення росіян до ПАРЄ.

Нагадаємо, раніше в ПАРЄ вимагали від РФ відновити Меджліс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: