Масштабна хакерська атака вразила десятки тисяч комп'ютерів в усьому світі

Читать на русском

Масштабна хакерська атака вивела з ладу десятки тисяч комп'ютерів в усьому світі, зловмисники вимагають 300 доларів в біткоінах для розблокування даних.

У результаті масштабної хакерської атаки вірус-вимагач WanaCrpytor 2.0 вразив понад 57 тис. комп'ютерів в усьому світі.

Про це повідомив один з фахівців з кібербезпеки антивірусної компанії Symantec Якуб Кроустек, передає «Слово і Діло».

«Ми спостерігали масове поширення вірусу-здирника WanaCrypt0r 2.0 (WCry) сьогодні, зафіксовано понад 57000 заражень. За нашими даними, зловмисники в основному орієнтовані на Росію, Україну і Тайвань, але вони також успішно заразили великі установи, такі як лікарні в Англії та іспанської телекомунікаційної компанії Telefonica», - повідомив Кроустек.

Повідомляється, що вірус змінює розширення вразливих файлів .WNCRY, тому заражений файл матиме, приміром, такий вигляд: ім'я_файлу.jpg.WNCRY,. В Avast підтвердили, що викрадачі вимагають викуп у розмірі 300 доларів біткоінами.

Масштабна хакерська атака вивела з ладу десятки тисяч комп'ютерів в усьому світі, зловмисники вимагають 300 доларів в біткоінах для розблокування даних.
Компанія Intel склала онлайн-карту, на якій видно, як заражаються комп'ютери по всьому світу.Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Раніше повідомлялося, що у Британії створили міністерство для боротьби із хакерами РФ.

Нагадаємо, раніше Трамп підписав указ про посилення кібербезпеки США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: