Країни G7 домовилися разом протистояти хакерам

Читать на русском
Міністри фінансів і глави нацбанку країн Великої сімки на зустрічі в Італії домовилися про спільну боротьбу з міжнародними кібератаками.

Міністри фінансів і глави нацбанку країн Великої сімки на зустрічі в Італії домовилися про спільну боротьбу з міжнародними кібератаками.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

«Ми визнаємо, що кібератаки являють собою загрозу для наших економік і що необхідні відповідні заходи політики в масштабах всієї економіки», - йдеться у проекті заяви G7.

Кібератаки та їхні жертви: нові фронти гібридної війниПолітичний експерт розповів, у чому небезпека кібершахрайства та як українцям протистояти війнам у віртуальному просторі

За інформацією видання, фінансові лідери країн G7 проводять переговори на дводенній зустрічі в місті Барі на південному сході Італії, яка проходить перед самітом країн G7, запланованих у поточному місяці.

Учасники зустрічі закликали до спільного використання методів швидкого виявлення будь-яких недоліків у фінансовій системі світу і підкреслили необхідність оцінки кібербезпеки як окремих підприємств фінансовими, так і на галузевому рівні.

Міністр фінансів Італії П'єр Карло Падоан зазначив, що обговорення, заплановані до кібератак, які відбулися у п'ятницю, виявилися «нажаль, дуже своєчасними».

Нагадаємо, 12 травня вірус-вимагач WannaCry вразив тисячі комп'ютерів по всьому світу.

Раніше президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення кібербезпеки США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: