Зустріч у Парижі: як Макрон відплатив Путіну за особисті образи з боку пропаганди РФ

Читать на русском
Богдан Яременко

Дипломат, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко позитивно оцінює переговори президента України Петра Порошенка з французьким лідером Еммануелем Макроном.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«По-перше, Порошенка прийняли в Парижі в Єлисейському палаці», - підкреслив дипломат.

На його погляд, це важливий прихований показник з боку Франції.

«Це важливо, бо мало хто знає і чомусь ніхто не говорить про те, що Великий Тріанонський палац Версаля, де Макрон приймав президента РФ Володимира Путіна, насправді споруджувався як місце королівських утіх з куртизанками. Не виключено, це і була відповідь Макрона Путіну на особистісні образи з боку російської пропаганди», - констатував Яременко.

Крім того, за його словами, Макрон остаточно поставив крапку у питанні щодо приналежності Анна Ярославни.

Про що свідчить ініціатива Макрона щодо зустрічі нормандської четвіркиДиректор Київського інституту мирних досліджень пояснив, чому Франція ініціює переговорний процес щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Макрон закрив питання про те, що освічені французи знають про Анну Київську. Вони все знають. І Москві там нічого ловити. В результаті очевидно, що не завжди аж так важливо встигнути на переговори «до Путіна», - додав експерт.

Загалом експерти відзначають, що зустріч Порошенка з Макроном була дійсно достойною, а Україні вдалося налагодити діалог з Францією.

Як відомо, під час спільного брифінгу Еммануель Макрон сказав, що на зустрічі йшлося, з-поміж іншого, про питання історії, «щоб віддати належне Анні Ярославні Київській». Раніше Путін під час зустрічі з президентом Франції заявив, що Анна Ярославна була «росіянкою».

За підсумками переговорів Макрон назвав РФ винною в агресії на Донбасі.

Детальніше про головні факти біографії нового президента Франції Еммануеля Макрона – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: