Суд заборонив Генпрокуратурі перевіряти е-декларацію Ляшка

Читать на русском
Згідно з інформацією про доходи, отримані від податкових агентів за 1998–2015 роки виплачений Ляшком дохід становив 3,3 млн грн, а сплачено податків – 398,3 тис. грн.

Печерський райсуд Києва відмовив Генпрокуратурі у проведенні позапланової перевірки інформації про сплату податків та зборів, що відображено в електронній декларації за 2016 рік народного депутата і лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Ухвалу суду оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Главком».

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв оприлюднити відео- та аудіодокази фактів зустрічі Олега Ляшка з Рінатом АхметовимСказано 6 червня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

У клопотанні прокурор розписав: 30 січня цього року проти Ляшка порушено карну справу за ч. 3 ст.212 КК України («Ухилення від сплати податків, зборів»).

Так, нардеп подав до Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну електронну декларацію за 2015 рік, у якій вказав наявність готівки в обсягах 890 тис. грн, $740 тис. і 90 тис. євро. Ще зазначив в е-декларації - 12 об'єктів цінного рухомого майна без деталізації їхньої цінності та набуття впродовж 2009–2013 років у власність 10 об'єктів нерухомого майна без відомостей щодо вартості.

Згідно з інформацією про доходи, отримані від податкових агентів за 1998–2015 роки виплачений Ляшком дохід становив 3,3 млн грн, а сплачено податків – 398,3 тис. грн.

ГПУ наголосило, що у лютому Печерський райсуд уже призначав податкову перевірку статків і витрат Олега Ляшка, але вона не охопила 2016 рік. Тому, на думку слідства, є наявні обставини, що можуть свідчити про порушення платником податків чинного податкового законодавства.

У Нацполіції підтвердили обшуки в офісі партії ЛяшкаСпікер Нацполіції підтвердила, що в приймальні Радикальної партії Ляшка проводяться слідчі дії.

Слідчий суддя Кристина Тарасюк, відмовляючи у задоволенні клопотання Генпрокуратури, пояснила: «народний депутат України Олег Ляшко як фізична особа, не будучи платником податків, в тому числі самозайнятою особою, не може розглядатися в якості ймовірного суб'єкту злочину, передбаченого ст. 212 КК України». Вона також констатувала відсутність кримінальної справи проти нардепа-радикала за ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення), яка би дозволила проведення такої перевірки.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, правоохоронні органи перевіряють близько 50 депутатів Верховної Ради на предмет ухилення від сплати податків.

Раніше НАЗК викликало Ляшка для пояснень про суміщення депутатської діяльності у Верховній Раді з керівництвом компанією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: