«Радикальний мільйонер»: чому антикорупційні органи взялися саме за Ляшка

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Кампанія з електронного декларування доходів завершена, і вже зараз очевидно, що до переважної більшості депутатів виникає питання щодо джерел походження їхніх статків. Особливо до тих, хто до походу в політику не займався бізнесом. Ляшко - один з таких.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» сказав політолог Ігор Петренко, оцінюючи допит і початок розслідування Національним антикорупційним бюро справи проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

«В Україні склалася традиція, що справа відкривається і набуває резонансу саме тоді, коли для цього є політичні підстави. Очевидно, влада намагалася домовитися з Радикальною партією, швидше за все, про новий склад коаліції. Домовитися, мабуть, поки не виходить. Кримінальна справа може бути одним з елементів тиску через те, що радикали занадто багато захотіли за свою лояльність», - припускає політолог.

Маю чорний Cadillac: розкішне авто, що так і не з’явилося в декларації Ляшка«Слово і Діло» відстежило всю історію про декларування автомобіля Cadillac Escalade, яким користується Олег Ляшко.

Попри те, що Ляшко звично намагається перетворити ситуацію на політичне шоу, насправді складно спрогнозувати, чим завершиться справа, додав експерт.

«Ляшко грає в жертву у звичній для нього манері, але чим більше аргументів пред'являтимуть правоохоронці, тим вища ймовірність того, що справа може розвиватися так, як справа Мосійчука, - за доволі серйозним сценарієм», - вважає Ігор Петренко.

Варто нагадати, що розслідування справи проти іншого «радикала» - Ігоря Мосійчука створило йому чималі проблеми.

«Безумовно, підстави для відкриття НАБУ справи існують, адже потрібно отримати відповідь на питання: звідки у «борця за справедливість» такі статки», - нагадує Петренко, акцентуючи, що Ляшко буде стверджувати, що його переслідування - виключно політичне замовлення. Але всі пам'ятають, що «радикали» здатні змінювати свою позицію під тиском. Скажімо, свого часу парламентська фракція РПЛ обіцяла не голосувати за держбюджет-2016, називаючи документ «ганебним» і «олігархічним». Але протягом однієї ночі Ляшко змінив свою позицію і його фракція у повному складі підтримала бюджет, що дало коаліції змогу добрати голоси за цей документ, яких бракувало.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв, що обов'язково внесе в декларацію інформацію про оренду свого Cadillac EscaladeСказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, два роки тому Ляшко обіцяв внести до декларації інформацію про оренду свого Cadillac Escalade, який перебуває в його особистому користуванні протягом 2 років, однак не дотримав слова. Всі обіцянки політика доступні за посиланням.

Аналіз декларації лідера «радикалів» - у матеріалі «Ляшко і Cadillac. Розкішне авто, так і не з'явилося в декларації лідера РПЛ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: