Ляшка викликають до НАЗК для пояснень

Читать на русском
В ході перевірки електронної декларації Ляшко за 2015 рік НАЗК виявило ознаки порушення щодо суміщення з іншими видами діяльності.

Національне агентство з питань запобігання корупції викликає лідера Радикальної партії Олега Ляшка для пояснень про суміщення депутатської діяльності у Верховній Раді з керівництвом компанією.

Про це повідомляє Realist, передає «Слово і Діло».

Як повідомило джерело в НАЗК, Ляшка очікують 21 червня о 10:00 або в будь-який інший, зручний для нього час.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв, що обов'язково внесе в декларацію інформацію про оренду свого Cadillac EscaladeСказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

В ході перевірки електронної декларації Ляшка за 2015 рік НАЗК виявило ознаки порушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-4 Кодексу про адміністративні правопорушення в частині суміщення з іншими видами діяльності.

Це порушення карається штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5,1-8,5 тис. грн) з конфіскацією отриманого доходу від такої діяльності.

Згідно ст. 25 закону «Про запобігання корупції», вищим держчиновникам забороняється входити до складу правління чи наглядової ради прибуткової компанії. НАЗК ж встановило, що Ляшко входить в правління юридичної особи. Співрозмовник агентства назва компанії не уточнив.

Нагадаємо, в квітні в НАБУ повідомили про розслідування проти Ляшка.

Також раніше нардепи звернулися до НАЗК з зпроханням перевірити канікули Ляшка у Таїланді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: