Ляшко не знайшов підстав подати обіцяний позов щодо формули «Роттердам+»

Читать на русском
Після семимісячного зволікання з виконанням обіцяного, на питання, коли можна очікувати позову щодо тарифів на електроенергію, голова радикалів в ефірі одного з телеканалів заявив, що наразі не має для цього підстав.

Народний депутат України, голова «Радикальної партії» Олег Ляшко не знайшов підстав для виконання власної обіцянки звернутися до суду, якщо НКРЕКП не скасує формулу ціноутворення «Роттердам+».

Обіцянку головного «радикала» країни «Слово і Діло» зафіксувало 21 листопада 2016 року.

Тоді через свій Фейсбук Ляшко оприлюднив вимогу до НКРЕ скасувати затверджену ними формулу «Роттердам+». «В іншому випадку ми оскаржимо в суді ці корупційні рішення», - написав Ляшко.

Методику розрахунку оптової ціни електроенергії, яка базується на європейському індексі цін на вугілля НКРЕКП затвердила у квітні минулого року. За словами керівника регулятора Дмитра Вовка, гранична ціна на вугілля має формуватися на основі ціни за результатами торгів на біржі в Роттердамі та вартості його транспортування в Україну.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» звернуться до суду, якщо НКРЕКП не скасує формулу ціноутворення «Роттердам+»Сказано 21 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Проте за інформацією активістів, які взимку 2017 року заблокували залізничне транспортне сполучення з окупованими територіями Донбасу, схему «Роттердам+» з ціною 1700 грн за тонну застосовували до вугілля з ОРДЛО, яке насправді коштувало утричі дешевше. Внаслідок такої переплати відбулося необґрунтоване підвищення ціни на електроенергію.

Наприкінці лютого 2017 року Апеляційний адмінсуд Києва визнав правомірним формування тарифів на вугілля за схемою «Роттердам+». Колишній член НКРЕКП Андрій Герус, який був позивачем у цій справі, заявив про намір оскаржувати рішення у касаційній інстанції.

Через місяць НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем службовими особами НКРЕКП через формулу «Роттердам+».

Після семимісячного зволікання з виконанням обіцяного, у відповідь на питання журналіста, коли можна очікувати позову щодо тарифів на електроенергію, голова «радикалів» в ефірі одного з телеканалів заявив, що наразі не має для цього підстав.

Нагадаємо, 27 квітня генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко заявив, що формула «Роттердам+» для обчислення оптової ціни на електроенергію все ще використовується.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: