Суд відмовився скасовувати арешт нафтобази Курченка

Читать на русском
Вищий господарський суд відмовив Національному банку у скасуванні арешту нафтобази в Херсоні, яка належить втікачеві-олігархові Курченку.
Сергій Курченко

Вищий господарський суд 24 квітня відмовив Національному банку у скасуванні арешту нафтобази в Херсоні, що належить втікача олігархові Сергію Курченко.

Про це свідчать матеріали суду, передає «Слово і Діло», посилаючись на «Українські новини».

У 2014 році Національний банк звернувся до суду з вимогою стягнути в рахунок заборгованості в розмірі 787 млн ​​гривень Реал-банку перед регулятором заставне майно - нафтобазу в Херсоні (Реал-банк і нафтобаза належать Курченко).

Російські ЗМІ показали шикарний палац КурченкаОголошений в Україні в розшук олігарх Сергій Курченко живе у величезному особняку в Москві, полює на Камчатці і не платить зарплату підлеглим.

У листопаді 2015 року Виконавча служба заарештувала нафтобазу і заборонила здійснювати її продаж.

Протягом 2015-2016 НБУ неодноразово звертався до суду з вимогою скасувати арешт майна в зв'язку з необхідністю його подальшої реалізації.

У березні 2016 року суд відмовив голові Нацбанку у скасуванні арешту нафтобази.

Прокурор на судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання, посилаючись на те, що власник нафтобази Курченко і екс-начальник департаменту нафтопродуктів «ВЕТЕК» Сергій Кривий оголошені в розшук, а кримінальне провадження не зупинене у зв'язку з їх розшуком.

Зазначимо, що сама ж нафтобаза може бути речовим доказом.

Нагадаємо, що раніше генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, коли очікує оголошення вироку по Курченко і Клименко.

Відзначимо, що оперативники СБУ в Сумській області затримали учасника злочинного угруповання, яке діяло під керівництвом олігарха Сергія Курченко.

Раніше один з фігурантів «схеми Курченко» визнав свою провину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: