У Львові прозвітували про темпи вивезення сміття

Читать на русском
Протягом останньої доби зі Львова було вивезено майже 700 тонн твердих побутових відходів, розповів заступник міського голови.
Фото з відкритих джерел

Протягом останньої доби зі Львова було вивезено 680 тис. тонн сміття, тоді як на ранок неділі термінового вивезення очікують іще 10,7 тис. тонн.

Про це повідомив заступник міського голови Львова Сергій Бабак, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу мерії.

У міській адміністрації уточнили, що за попередню добу було вивезено 680 тонн відходів, з яких 380 тонн – за угодами, укладеними з перевізниками раніше, решта – відповідно до домовленостей, укладених після приїзду комісії з питань ТЕБ і НС. Це означає, що динаміка вивезення ТПВ покращилася: вивезено більше відходів, ніж за добу виробляє обласний центр.

Станом на ранок 25 червня у Львові з 1237 майданчиків житлового фонду перенакопиченими є 448 майданчиків, що становить 36%. Загалом це 6720 тонн. По районах цифри такі: Шевченківський – 130 не вивезених майданчиків, Залізничний – 37, Личаківський – 2, Франківський – 94, Сихівський – 185. Невивезених майданчиків у Галицькому районі немає.

Як долають сміттєву кризу мери України?Поки ситуацією навколо вивезення сміття зі Львова займається комісія з міністрів і екологів, а в Києві біля будівлі АП голодують однопартійці Садового з вимогою зняти «сміттєву блокаду», аналітики «Слова і Діла» підготували огляд обіцянок мерів великих міст країни щодо вивезення і переробки побутових відходів.

Ще 3800 тонн ТПВ наразі перебувають на перезавантажувальних станціях. Таким чином загальна кількість накопиченого в обласному центрі сміття складає понад 10,7 тис. тонн.

«Зараз тими лімітами, які ми маємо, ми, фактично, вивозимо добове накопичення. Загальна ж кількість сміття, яка нагромадилась у місті, залишається такою ж, критично великою. Від імені громади міста Львова дякуємо усім громадам, мерам міст, які пішли нам на співпрацю та надали допомогу у вивезенні і захороненні ТПВ», – додав Бабак.

Нагадаємо, у п’ятницю, 23 червня мер міста Андрій Садовий погодився передати функцію управління вивезенням сміття керівництву області. А сьогодні він закликав львів’ян прийти на віче, аби обговорити проблему зі сміттям, яку місто не могло розв’язати понад рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: