У центрі Києва зарізали учасника АТО і голову спілки мігрантів через гру на синтезаторі

Читать на русском
Сергія Олійника вбили на очах у сина за гру на синтезаторі. Він служив в Мар'їнці, заснував і очолив Всеукраїнську профспілку ветеранів АТО і волонтерів.

Увечері 22 квітня біля метро «Золоті ворота» в Києві зарізали учасника АТО і голову спілки мігрантів України Сергія Олійника.

Про це повідомляє Аліна Боднар у facebook, передає «Слово і Діло».

Вона відзначила, що Олійника убили на очах у сина за гру на синтезаторі.

«Сьогодні вбили мого побратима Сергія Володимировича Олійника, начальника розвідки 1 бату 54 ОМБР. Служив у Мар'їнці, вбили в Києві. Він заснував і очолив Всеукраїнську профспілку ветеранів АТО і волонтерів. Він захистив свого сина музиканта в районі метро «Золотих воріт» в Києві. Смерть від ножового поранення», - написала Боднар.

Сергія Олійника вбили на очах у сина за гру на синтезаторі. Він служив в Мар'їнці, заснував і очолив Всеукраїнську профспілку ветеранів АТО і волонтерів.

За даними ДТП.kiev.ua, Олійника убили ножем під час конфлікту. Після поранення він сів на лаву і за кілька хвилин помер.

Швидка, яка приїхала оперативно, змогла лише констатувати смерть.

Убивця утік, переховувався у сусідньому будинку, але за 20 хвилин його затримали. Наразі він у СІЗО.

Як повідомила речник поліції Києва Оксана Блищик, конфлікт виник через гру вуличного музиканта – сина загиблого – у сквері, передає «Українська правда. Київ».

Аваков озвучив статистику самогубств серед ветеранів АТОАваков зазначив, що станом на середину червня 2017 понад 280 тисяч людей мають статус учасників бойових дій, що становить 0,7% населення України.

«У нас є інформація, що син загиблого грав на музичному інструменті, убивця вийшов п’яний, став вимагати принизити гру. Тоді за сина вступився батько. Вони стали сваритися. Син у цей час десь подівся, а коли повернувся, то знайшов батька у крові», - відзначила Блищик.

Інформацію, яку раніше повідомили у соцмережі, про те, що убивця і загиблий разом випивали, у поліції не підтвердили.

«У нас такої інформації немає. Є дані, що конфлікт виник через музику», - підсумувала Блищик.

Раніше Кабінет міністрів затвердив порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції.

Також за словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки, в Україні необхідно створити Міністерство у справах ветеранів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: