Під час масової бійки в Дніпрі поліція застосувала силу до учасників АТО

Читать на русском

У Дніпрі під час масових зіткнень травми отримали 14 осіб, 15 затримано поліцією за підозрою в причетності до сутичок.

У Дніпрі під час масових зіткнень травми отримали 14 осіб, 15 затримано поліцією за підозрою в причетності до сутичок.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національної поліції в Дніпропетровській області.

За даними поліції, під час заходів в День перемоги над нацизмом сталося дві сутички: одна між проукраїнськими активістами і представниками соціалістичної партії та під час ходи колони «Опозиційного блоку».

В цілому під час зіткнень травми отримали 14 осіб: 8 учасників акції і 6 поліцейських.

Четверо постраждалих звернулися в лікарню, ще чотирьом медичну допомогу надали на місці. Двоє поліцейських звернулися в лікарню через застосування сльозогінного газу.

На пунктах попереднього огляду поліція вилучила у учасників акції три травматичних пістолета і один газовий, 4 ножа, газовий балончик, а також шило, цвях, пилку для нігтів і інші небезпечні предмети.

За фактом хуліганства в Соборному відділенні поліції відкрили провадження у ч.2 ст.296 Кримінального кодексу (хуліганство), які постраждали просять звернутися в поліцію.

За даними місцевих ЗМІ, після офіційних заходів біля Монументу Слави на алеї проспекту Яворницького відбулася масова бійка в якій постраждали ветерани АТО.

Під час проходження партії «Соціалісти», ветерани почали вимагати в них прибрати червоні партійні прапори і обійтися без піару, у відповідь на що одного з українських ветеранів вдарили кийком по обличчю.

Поліція відтіснила ветеранів, причому щонайменше 11 з них отримали травми, в одного з них – серйозна черепно-мозкова травма.

За словами свідків, бійку з учасниками АТО почали молоді люди спортивної статури, які перед цим охороняли намети «Опозиційного блоку» і носили на грудях помаранчеві мітки.

Також свідки зазначили, що поліція використовувала кийки і виривала у людей, які намагалися зняти те, що відбувається, телефони і камери.

Драка 9 маяinformator.dp.ua

Нагадаємо, 9 травня в Києві затримали 25 осіб під час заходів в День перемоги над нацизмом.

Після зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами в Одесі були затримані 20 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: