Бойовики 18 разів відкривали вогонь, втрат серед військових немає – штаб АТО

Читать на русском
На Донбасі в зоні проведення антитерористичної операції протягом дня, 23 червня, бойовики 18 разів відкривали вогонь по позиціях ВСУ.

На Донбасі в зоні проведення антитерористичної операції протягом дня, 23 червня, бойовики 18 разів відкривали вогонь по позиціях ВСУ.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію штабу АТО в Facebook.

Реальні компроміси щодо Донбасу можливі тільки ближче до 2020 рокуДиректор Українського інституту аналізу та менеджменту політики оцінив формат переговорів щодо Донбасу та припустив, коли можливі зрушення в переговорному процесі.

На Приморському напрямку протягом дня бойовики тільки два рази відкривали вогонь по українським оборонним укріпленням. Відзначимо, що обидва обстріли були здійснені противником з 122-мм артилерійських систем, з яких бойовики ще вночі вдарили по позиціях в районі Широкіно та Водяного.

На Донецькому напрямку бойовики влаштовували збройні провокації поблизу селищ Кам'янка та Новоселівка Друга. За даними штабу, вони відкривали вогонь з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Карта АТО: ситуація на сході України на 23 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 23 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Відзначимо, що найбільше ворожих обстрілів зафіксовано на Луганському напрямку. Зокрема, в районі Бахмутськой траси незаконні збройні формування неодноразово протягом дня накривали щільним вогнем з мінометів калібру 120 і 82 мм, 122-мм артилерії позиції українських воїнів, які тримають оборону поблизу Кримського. Там же з 120-мм мінометів противник бив по нашим опорних пунктах неподалік Новотошківського, а в Попаснянському районі - поблизу Новоолександрівки. Крім того, бойовики відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів в районі Новозванівки, Щастя, Лобачову та Нижньотеплого.

У результаті ворожих обстрілів сьогодні жоден військовослужбовець ЗСУ не постраждав.

Нагадаємо, 22 червня російсько-окупаційні війська вчинили 29 обстрілів позицій Збройних сил України, в результаті яких поранення отримали двоє українських військовослужбовців.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив статистику самогубств серед ветеранів АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: