У Франції заявили, що США мають узгоджувати санкційну політику з ЄС

Читать на русском
Якщо Дональд Трамп підпише закон, санкції торкнуться європейських компаній, які беруть участь у проектах на зразок Північного потоку-2.

Перш ніж запроваджувати санкції проти Росії, Сполучені Штати Америки мають координувати свої дії з європейськими країнами.

Про це заявив спікер міністерства закордонних справ Франції у п’ятницю, 16 червня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

«Протягом декількох років ми наголошували Сполученим Штатам на складнощах, які викликає екстратериторіальне законодавство», - зазначив речник французького МЗС.

«У питаннях, пов’язаних з безпекою та індустріальною політикою Європи, ми б хотіли, щоб Сполучені Штати дотримувались необхідної координації, особливо у рамках G7», - наголосив він.

Відзначимо, якщо Дональд Трамп підпише закон, санкції торкнуться європейських компаній, які беруть участь у проектах на зразок «Північного потоку-2». Серед французьких фірм, які беруть участь у проекті «Північний потік-2», є компанія Engie. Крім того, французька транснаціональна нафтогазова компанія Total є акціонером російського заводу з виробництва зрідженого природного газу Ямал ЗПГ.

Нагадаємо, Сенат США переважною більшістю голосів схвалив законопроект щодо розширення санкцій проти Росії.

Також нові санкції США розкритикувала канцлер Німеччини Ангела Меркель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: