Новий міністр оборони Франції пішов у відставку на тлі корупційного скандалу

Читать на русском
Призначена новим президентом Франції Еммануелєм Макроном міністр оборони Сільві Гулар йде у відставку через корупційний скандал.

Призначена новим президентом Франції Еммануелєм Макроном міністр оборони Сільві Гулар йде у відставку через корупційний скандал.

Про це повідомляє ВВС, пише «Слово і Діло».

Звільнення Гулар пов'язано з розслідуванням тверджень про те, що її центристська партія «Демократичний рух» платила своїм працівникам з коштів ЄС.

У минулому Гулар була депутатом Європарламенту. Її партія є союзником президентської партії «Вперед, Республіка!».

Сільві Гулар - вже друга людина в уряді президента Макрона, що йде з посади через підозри в корупції - в понеділок один з найближчих соратників президента Рішар Ферран оголосив, що йде з уряду після повідомлень, що в минулому він скористався посадою голови медичного страхового фонду для здійснення його дружиною вигідної угоди з нерухомістю.

Обидва чиновника відкидають звинувачення в корупції, проте закиди на їхню адресу можуть вплинути на репутацію президента, який проводив кампанію під гаслами боротьби з політиками-корупціонерами.

Раніше французький уряд пішов в «технічну відставку».

Нагадаємо, в другому турі виборів, який відбувся 18 червня, альянс президентської партії «Вперед, республіка» і партії MoDem забезпечив собі більшість у Національних зборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: