МЗС рекомендує українцям тимчасово утриматися від поїздок у Португалію

Читать на русском
Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України у зв'язку з масштабними пожежами утриматися від відвідування окремих районів Португалії.
Міністерство закордонних справ

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України у зв'язку з масштабними пожежами утриматися від відвідування окремих районів Португалії.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

Країна «на валізах»: чи варто чекати хвилі трудової міграції з України із запровадженням безвізуЕксперт-міжнародник розповів про приховані небезпеки для українців, які мають намір шукати працю в країнах шенгенської зони.

«У зв'язку зі стихійною масштабною пожежею в районі Педрогау Гранде (округ Лейрія), який призвела до загибелі і травмування великої кількості людей, руйнувань об'єктів інфраструктури і житла, та продовжує нести загрозу місцевому населенню, а також існуванням підвищеної ймовірності виникнення пожеж в центральній і північній частинах країни Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися від відвідування лісовій місцевості в зазначеному регіоні до стабілізації ситуації», - наголошується в повідомленні.

Громадянам України, які перебувають в цьому районі, пропонують уважно стежити за повідомленнями місцевих служб про розвиток ситуації і виконувати інструкції пожежно-рятувальних служб.

«У випадках потрапляння в надзвичайні ситуації, загрози життю і здоров'ю, громадянам України слід звертатися на «гарячу лінію» Посольства України в Португальській Республіці або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України», - додається в повідомленні.

Нагадаємо, масштабні лісові пожежі в португальському окрузі Лейрія почалися в кінці минулого тижня. Вони вже забрали життя близько 60 осіб, в районі евакуйовані 13 сіл. В гасінні вогню взяли участь понад 1000 пожежних.

Раніше повідомлялося, уряд схвалив створення Українського інституту при МЗС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: