Глави МЗС країн ЄС обговорять глобальну стратегію Євросоюзу

Читать на русском
Центральним питанням порядку денного Ради ЄС із закордонних справ у Люксембурзі 19 червня буде глобальна стратегія ЄС з іноземної політики та безпеки ЄС.

Центральним питанням порядку денного Ради ЄС із закордонних справ у Люксембурзі 19 червня буде глобальна стратегія ЄС з іноземної політики та безпеки ЄС.

Про це повідомила в понеділок прес-служба ради, представляючи проект порядку денного цієї зустрічі глав МЗС ЄС, пише «Слово і Діло».

«Рада підіб'є підсумки реалізації глобальної стратегії ЄС майже рік по тому після її презентації на Європейській Раді. З нагоди цієї дискусії Рада зробить висновки щодо морської безпеки», - йдеться в комюніке прес-служби, поширеному в Брюсселі, Серед найбільш важливих тем наради - боротьба проти тероризму.

«Міністри закордонних справ проведуть дебати щодо зовнішніх аспектів боротьби проти тероризму, які реалізовуватимуть у слушний момент в контексті недавніх терактів, скоєних в ЄС і за його межами. Вони ухвалять висновки щодо боротьби проти тероризму», - сказано в повідомленні Ради ЄС.

Окремо буде обговорено питання співпраці ЄС і НАТО на підставі спільної доповіді високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки і оборони Федерики Могеріні та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. Рада також ухвалить заключний документ щодо співпраці Європейського союзу та Північноатлантичного альянсу.

Глави МЗС, крім того, обговорять ситуацію в Іраку з урахуванням останніх подій у країні та її майбутнє. Очікуються висновки щодо Іраку.

Під час підготовки Європейської Ради 22-23 червня міністри закордонних справ розглянуть зовнішні аспекти міграції.

На полях Ради ЄС у Люксембурзі відбудеться міністерська нарада «Східного партнерства». Глави МЗС ЄС і 6 країн цієї програми (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна) опікуватимуться підготовкою саміту «Східного партнерства», який має відбутися в Брюсселі 24 листопада.

Нагадаємо, ЄК почне розслідування проти трьох країн за невиконання квот по біженцям.

Також стало відомо, що Макрон створює Національний антитерористичний центр.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: