Воїнам АТО допомогатимуть повернутися до мирного життя

Читать на русском
Куратор проекту створення Асоціації реінтеграції, адаптації та соціалізації для воїнів АТО  Ірина Дружинець розповіла про мету організації та яким шляхами планується втілювати її у життя.
Допомога воїнам АТО

В Україні створюють Асоціацію реінтеграції, адаптації та соціалізації для воїнів, які повернулися з зони АТО, де будуть допомагати бійцям повертатися до мирного життя.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла куратор проекту створення Асоціації Ірина Дружинець.

За її словами, основними напрямками, на яких буде зосереджена діяльність установи, є допомога демобілізованим учасникам бойових дій, системна психологічна робота з резервним складом, підготовка учасників бойових дій до виконання бойових завдань, а також психологічна підтримка діючих військових під час ротації і відпусток.

До Асоціації повинні приєднатися волонтерські організації, ветеранські союзи, бізнесмени і навіть церква.

«Коли починається в країні війна, вона ведеться завжди на двох фронтах - один фронт це передова, другий - мирне життя. Багато країн проходили війну і мають практичний досвід виходу з неї. Наприклад, американські вчені після війни у ​​В'єтнамі проаналізували її наслідки її для суспільства і прийшли до висновку, що 20% американських військових, які брали участь в бойових діях, отримали різні психічні розлади, багато хто з них став на шлях злочину. У Радянському союзі статистика сумніше - з психічними розладами додому повернулося близько 70% бійців », - розповіла Дружинець.

«Наша Асоціація провела переговори з МЗС, МОЗ, Міністерстом інформаційної політики для того, щоб об'єднати зусилля на всіх рівнях - від держави, політики, бізнесу і до церкви. Зазначу, що ми знаходимося в центрі Києва в приміщенні, яке нам надав Філарет і ця підтримка також дуже важлива для нас», - повідомила Дружинець.

За словами куратора проекту, на сьогоднішній день до Асоціації звернулися за допомогою більш 500 бійців, яким фахівці допомагають у працевлаштуванні, зокрема, розповідають, як правильно написати резюме, як презентувати себе роботодавцю, надають інформацію про те, які зараз професії користуються попитом.

Нагадаємо, що попри домовленності, режиму тиші в зоні АТО досягти не вдалося. За минулу добу зафіксовано 54 обстріли позицій українських військових російськими бойовиками.

26 травня 2015 року голова Херсонської ОДА Андрій Путілов заявив, що планує створити Всеукраїнський реабілітаційний центр для прикордонних військ України, однак, ця обіцянка, на жаль, так і не була виконана.

13 червня 2016 року голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль заявив, що планує створити новий Центр реабілітації військовослужбовців. В даний момент ця обіцянка знаходиться в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: