У зоні АТО бойовики 10 разів відкривали вогонь, поранено одного бійця ЗСУ - штаб

Читать на русском
За день бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

За день бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 22 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 22 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Сьогодні російсько-терористичні бандформування 10 разів обстрілювали позиції ВС України, в тому числі один раз - із заборонених Мінській угоді мінометів. Також окупанти в черговий раз обстріляли житлові квартали прифронтового населеного пункту, в результаті чого постраждала місцева мешканка», - наголошується в повідомленні.

Звільнення ОРДЛО: «здати» Крим, щоб повернути Донбас?Політичний експерт розповів, яка стратегія звільнення ОРДЛО стане найбільш вірогідною і прийнятною для України.

При цьому уточнюється, що на приморському напрямку противник грубо порушив домовленості про незастосування зброї, обстрілявши з 82-мм мінометів житловий сектор населеного пункту Мар'їнка. Одна з мін потрапила в дах будинку в той час, коли по сусідству у дворі поралася 43-річна місцева жителька. Постраждалу доставили в Курахівську лікарню з осколковими пораненнями передпліччя і лівої ноги.

Сила чи хитрість: чотири варіанти деокупації ДонбасуПісля закінчення АТО розпочнеться новий етап у спробі повернути тимчасово окуповані території Донбасу. Які можливі сценарії деокупації непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей?

Також на цьому напрямку, за інформацією штабу, бойовики обстріляли позиції сил АТО в районі Широкино з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. А поблизу Лебединського били з озброєння БМП і зенітної установки. Крім того, у другій половині дня противник знову зробив обстріл по оборонців Широкіно з мінометів калібру 120 мм.

На донецькому напрямку бойовики зосередили вогонь на північний схід від Авдіївки - біля селища Кам'янка. Зокрема, неодноразово відкривали вогонь з гранатометів, стрілецької зброї різних калібрів і БМП. Там же українських воїнів кілька разів намагався потрапити ворожий снайпер.

На луганському напрямку противник випустив кілька 82-мм хв по наших опорних пунктах поблизу Щастя. Там же, а також в районі Кримського і Лобачова, найманці застосовували проти українських воїнів великокаліберні кулемети і гранатомети різних модифікацій. Крім того, у н.п. Жовте лунали ворожі постріли зі стрілецької зброї.

«В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗС України отримав поранення», - резюмується в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що на Донбасі понад 380 тисяч людей залишилися без водопостачання.

А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив статистику самогубств серед ветеранів АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: