Білий дім оприлюднив стенограму розмови Трампа з Порошенком

Читать на русском
Трамп: Для мене велика честь бути з президентом Порошенком з України, - місця, у справи якого ми всі дуже залучені. І ви це бачили, і всі читали про це.

З'явилася стенограма відкритої зустрічі очільника США Дональда Трампа з президентом України Петром Порошенком.

Повну стенограму розмови двох лідерів оприлюднив прес-центр Білого дому, передає «Слово і Діло».

Трамп: Для мене велика честь бути з президентом Порошенком з України, - місця, у справи якого ми всі дуже залучені. І ви це бачили, і всі читали про це.

І у нас були дуже-дуже хороші дискусії. Це буде тривати протягом дня. І я думаю, що було досягнуто значного прогресу. Для нас велика честь приймати вас, пан президент. Дякуємо. Щиро Дякую.

Ви хотіли б що-небудь сказати?

Порошенко: Для мене велика честь і велике задоволення бути разом з вами, пан президент - ви один з найнадійніших прихильників і стратегічних партнерів для України.

Ми дійсно боремося за свободу і демократію завдяки вашій сильній підтримці в області безпеки і оборони - підтримки нашої оборони, підтримки моєї 45-мільйонної нації, країни, яка є найбільшою на європейському континенті. І я абсолютно впевнений, що Україна - це історія успіху. Я пишаюся тим, що ви, пан президент, і Сполучені Штати, є співавтором цієї історії успіху.

І ми дуже захоплюємося вашим керівництвом, вашими дуже ефективними кроками, тому що сьогодні ми виокремлюємо два історичних дня - п'ять місяців вашого президентства і - коли ми запустили перший мирний план - мирний план України. І я абсолютно впевнений, що наша ефективна координація принесе мир нашій нації, на нашу землю і зможе підтримати нашу територіальну цілісність і суверенітет.

Трамп: Дякую. Це велика честь. Щиро Дякую. Дякуємо.

Питання із зали: Як ви відповісте на смерть Отто Вормбіра?

Трамп: Я думаю, Отто - це ганьба, що трапилося з Отто. Це повна ганьба, що трапилося з Отто. Це ніколи не повинно допускатися. І, чесно кажучи, якби його повернули додому раніше, я думаю, що результат був би зовсім іншим. У той же день його повинні були привезти додому. Результат був би зовсім іншим.

Але те, що трапилося з Отто, - ганьба. І я говорив з його сім'єю. Його сім'я неймовірна, що вони пережили. Але його потрібно було повернути додому ще давно.

Дуже вам дякую. Я ціную це.

Раніше повідомлялося, що Трамп задоволений діалогом з Порошенком і вважає, що в переговорах було досягнуто «значного прогресу».

Також зазначимо, що американські ЗМІ змушені були змінити тексти первинних публікацій про зустріч президентів України та США, визнавши серйозність візиту глави української держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: