Американські ЗМІ змінили тексти публікацій про зустріч Порошенка і Трампа

Читать на русском
Американські ЗМІ змушені були змінити тексти первинних публікацій про зустріч президентів України і США Петра Порошенка і Дональда Трампа, визнавши серйозність візиту глави української держави.
фото: АР

Американські ЗМІ змушені були змінити тексти первинних публікацій про зустріч президентів України і США Петра Порошенка і Дональда Трампа, визнавши серйозність візиту глави української держави.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Велике американське інформагентство Associated Press повністю змінило початкові публікації про зустріч Порошенка і Трампа «заради фотозйомки» через кілька годин після їх виходу.

Незабаром після переговорів агентство випустило новину із заголовком «Трамп зустрічається з Порошенком в форматі короткої зустрічі« drop-in », яку передрукувала більшість політичних видань Сполучених Штатів.

«Президент Петро Порошенко зупинився у вівторок для короткої фотозйомки з Трампом після зустрічей з віце-президентом Майком Пенсом і командою національної безпеки», – говорилося в первинному тексті новини.

Однак через кілька годин текст публікації повністю змінили. Нова версія вийшла під заголовком «Трамп зустрічається з Порошенком на тлі розслідування по Росії», при цьому з тексту прибрали згадку про «зустріч для фото».

В агентстві уточнили, що спочатку в Білому домі описали зустріч Порошенко і Трампа як короткий «drop-in», але переговори були значно серйознішими.

«Обидва президенти позували для фотографій в Овальному кабінеті і коротко висловили свої ремарки після більш широких зустрічей Порошенка з віце-президентом Майком Пенсом і керівними радниками з національної безпеки», – відзначили в АР.

Окремо потрібно зазначити, що першу версію повідомлення перепостили багато національних та регіональних американські ЗМІ, проте після появи нової версії всі вони оновили текст новини.

Нагадаємо, за підсумками зустрічі Порошенко розповів про те, що Трамп доручив посилити військово-технічне співробітництво з Україною. Також США повинні сприяти Україні в процесі звільнення утримуваних на території ОРДЛО українських заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: