Україна передала НАТО факти зв'язку РФ з терористами

Читать на русском
Народний депутат від БПП Ірина Фриз передала віце-президенту Парламентської асамблеї НАТО Расі Юкнявічене і членам національних делегацій Альянсу доповідь про зв'язки Росії з терористичними організаціями.

Народний депутат від БПП Ірина Фриз передала віце-президенту Парламентської асамблеї НАТО Расі Юкнявічене і членам національних делегацій Альянсу доповідь про зв'язки Росії з терористичними організаціями.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook в неділю, 28 травня, пише «Слово і Діло».

«Під час засідання весняної сесії ПА НАТО в Тбілісі передала віце-президенту організації ... і членам національних делегацій аналітичну доповідь про зв'язки Російської Федерації з терористичними організаціями на Близькому Сході і в Середній Азії. Документ містить факти і аналіз шляхів комунікацій, підтримки і координації дій РФ з ІДІЛ, «Талібан», ХАМАС, «Хезболла» і т.п. », - повідомила нардеп.

Фриз зазначила, що Юкнявічене в своїй «презентації по РФ» запропонувала посилити НАТО на південному сході, розвивати систему протиракетної оборони, збільшити свою присутність в Литві, Латвії, Естонії, Польщі, а також активізувати зусилля по кіберзахисту і протидії російській пропаганді.

«Вона зазначила, що розуміє позицію України, яка заборонила трансляцію російської каналів. Раса також висловила дуже слушну думку, порівнявши російське телебачення в Європі з цигарками: їх можна купити, але на пачці є попередження. Так само російські телеканали можуть промаркувати», - підкреслила нардеп.

НАТО допоможе Україні виробляти «Джавеліни» — дипломатЯк приклад співпраці дипломат назвав будівництво морського патрульного літака для потреб ЗСУ, дизайн і оснащення якого буде розроблятися спільно з НАТО.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що тільки НАТО може зупинити російську агресію. На його думку, нинішня Росія являє собою глобальну небезпеку.

Нагадаємо, Порошенко затвердив програму співпраці з НАТО.

Як відомо, НАТО виділить Україні 1 мільйон євро на розвиток галузі розмінування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: