Гройсман розповів, що допоможе Україні на шляху до НАТО та ЄС

Читать на русском
Прем’єр додав, що Україна й сама наполегливо працює над виконанням європейських домашніх завдань.

Україна вивчатиме досвід Хорватії у набутті членства у НАТО та Євросоюзі, оскільки умови для Загреба були більш суворі, ніж для інших країн Східної Європи.

Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю хорватському виданню Jutarnji list, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал.

«При вступі в ЄС Хорватії довелося виконати значно суворіші критерії й вимоги Брюсселя, ніж її попередникам, - сказав глава уряду. - Не думаю, що Євросоюз буде поблажливішим до України, радше навпаки. Тож у цьому плані саме Хорватія може допомогти нам більше, ніж будь-хто інший».

Ірина ФрізНародний депутат України
Фріз запевнила, що подання заявки щодо членства у НАТО буде через РеферендумСказано 10 червня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Прем’єр додав, що Україна й сама наполегливо працює над виконанням європейських домашніх завдань: проводить реформи в усіх сферах життя, адаптує законодавство до стандартів ЄС, розгортає боротьбу з корупцією.

«У травні успішно завершився процес ратифікації Угоди про асоціацію ЄС – Україна, а 11 червня почав діяти безвізовий режим ЄС для наших громадян. На цьому шляху Хорватія нам послідовно допомагала. І я хочу подякувати народу вашої країни і особисто Прем’єр-міністру Андрею Пленковичу за це», - сказав Гройсман.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що коли сучасні школярі стануть дорослими, Україна вже входитиме до складу Євросоюзу.

Також він пообіцяв підписати ухвалений Верховною Радою законопроект про відновлення курсу країни на членство в НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: