В ПАРЄ назвали, хто розслідуватиме справу проти Аграмунта

Читать на русском
Бюро ухвалило рішення щодо складу незалежного розслідувального органу. До нього увійдуть сер Ніколас Братца з Великої Британії, Жан-Луї Брурьє з Франції та Елізабет Фура зі Швеції.

Рішення про склад незалежного органу, що розслідуватиме звинувачення у корупції на адресу членів ПАРЄ оприлюднило керівництво Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це на засіданні постійного комітету ПАРЄ оголосив президент асамблеї Педро Аграмунт, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Бюро в понеділок ухвалило рішення щодо складу незалежного розслідувального органу. До нього увійдуть сер Ніколас Братца з Великої Британії, Жан-Луї Брурьє з Франції та Елізабет Фура зі Швеції», - заявив він.

Рішення керівництва асамблеї має бути затверджено 26 червня в Страсбурзі.

«Цей склад буде схвалено асамблеєю під час відкриття наступної сесії ПАРЄ», - повідомив Аграмунт.

Україна вимагає відставки голови ПАРЄ через його зв'язки з КремлемУкраїнська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи готується достроково поставити під сумнів повноваження президента Асамблеї Педро Аграмунта.

Ніколас Братца – колишній президент Європейського суду з прав людини, який вже брав участь у розгляді українських питань. Зокрема, він очолював Міжнародну дорадчу групу, що оцінювала розслідування подій на Майдані та трагедії в Одесі.

Жан-Луі Брурьє – французький суддя у відставці, який спеціалізувався, зокрема, на розслідуванні звинувачень у тероризмі, тісно співпрацює з Радою Європи в якості експерта.

Елізабет Фура – колишня суддя ЄСПЛ, з 2012 року – парламентський омбудсмен (відповідальна за моніторинг роботи парламенту).

Нагадаємо, що саме на адресу Аграмунта лунають звинувачення у причетності до корупції в ПАРЄ. У квітні Парламентська асамблея Ради Європи офіційно висловили недовіру президенту організації Педро Аграмунту.

25 квітня Аграмунт заявив, що подасть заяву про свою відставку 29 травня.

Однак він порушив попередню домовленість з групами асамблеї і не подав у відставку зі свого поста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: