У Мінську сьогодні відбудеться засідання ТКГ щодо Донбасу

Читать на русском
На переговорах обговорять створення нових зон безпеки, а також відведення сил і засобів з уже існуючою зони Станиці Луганській.

У Мінську сьогодні відбудеться засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі.

Зокрема, на переговорах обговорять створення нових зон безпеки, а також відведення сил і засобів з уже існуючою зони Станиці Луганської, передає «Слово і Діло».

Парубій розповів, що передбачає реінтеграція ДонбасуКонцепція реінтеграції окремих районів Донбасу пропонує визнати ці території окупованими, зазначив спікер Верховної Ради.

Очікується прогрес і в питанні надання сторонами карт розмінування місцевості. Це завдання було доручено ОБСЄ понад місяць тому. Пропозиція української сторони як і раніше складається у збільшенні кількості співробітників місії ОБСЄ, їх безперешкодний доступ до всіх неконтрольованих територій, а також неприпустимість насильства з боку бойовиків щодо цієї місії.

В гуманітарній сфері очікується, що сторони зможуть узгодити попередню дату обміну утримуваних осіб, їх звільнення. Однак в той же час, за даними Ірини Геращенко, за останній місяць число утримуваних осіб збільшилося.

Як повідомлялося, Франція попередила Росію щодо наслідків невиконання «Мінська».

Раніше, США пообіцяли надати допомогу Україні у звільненні заручників на Донбасі.   Нагадаємо, РНБО розгляне законопроект щодо деокупації і реінтеграції Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: