Порошенко підписав закон про свободу пересування переселенців

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав закон Про внесення змін до статті 3 Закону України Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні.
фото: прес-служба Президента

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Відповідно до Закону, довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи виключено з переліку документів, до яких вносяться відомості про місце перебування особи», – наголошується в повідомленні.

Таким чином, підписаний документ узгоджує норми законів «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» і «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», який регулює правовий статус внутрішньо переміщених осіб.

Реалізація Закону повинна забезпечити узгодження законодавчих норм, спрямованих на гарантовані права на вільне пересування і вільного вибору місця проживання для внутрішньо переміщених осіб.

Закон вступить в силу наступного дня після його публікації.

Нагадаємо, 7 квітня Порошенко підписав закон про компенсацію половини вартості житла ветеранам АТО і внутрішнім переселенцям.

Раніше в Мінсоцполітики озвучили оновлені дані про кількість переселенців з Криму і ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: