Березюк озвучив свої вимоги до президента для припинення голодування

Читать на русском
Голова парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк, який 19 червня оголосив голодування на підтримку львів'ян і протестуючи проти свавілля центральної влади, уточнив свої вимоги.
Олег Березюк

Голова парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк, який сьогодні, 19 червня, оголосив голодування на підтримку львів'ян і протестуючи проти свавілля центральної влади, уточнив свої вимоги.

Про це йдеться у відкритому листі Березюка до президента України Петра Порошенка, розміщеному на сайті об'єднання «Самопоміч», повідомляє «Слово і Діло».

«Я вимагаю: негайно відкрити полігони, щоб Львів міг вивозити сміття; забезпечити безперешкодний вивіз сміття; виділити ділянку для нового резервного полігону для Львова і 4-х районів області, який буде відповідати Державним будівельним нормам В.2.4-2 - 2005 «Полігони твердих побутових відходів». Ніякі рейтинги або політичні амбіції не варті життя та здоров'я людей», - зазначив він.

Кримінальна справа проти Садового: козир АП чи помилка команди ПрезидентаПолітичний експерт поділився міркуваннями з приводу інформації про можливе оголошення підозри в кримінальному злочині Андрію Садовому.

Березюк закликав Порошенко не бути осторонь від проблем, які виникли у Львові через інцидент на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні 2016 року. «Сміттєва блокада Львова досягла межі, за якою починається пряма загроза для мільйона людей ... Після пожежі на звалищі рік тому і закриття полігону, всі області України під тиском з Києва відмовилися приймати сміття з Львова. Львівська ОДА рік не здатна виділити ділянку під полігон і сміттєпереробний завод, навіть в умовах імітації втручання прем'єр-міністра. Перевізникам не дають виконувати роботу, приватних і комунальних власників полігонів відверто залякують. Органи правопорядку замість захисту порядку є лише одним з інструментів блокади, що забезпечує тиск на перевізників і власників сміттєзвалищ ... Я звертаюся до вас як до президента України - припиніть знущання над мільйоном громадян України», - зазначив Березюк.

Нагадаємо також, що колеги Олега Березюка з фракції «Самопомочі» прийшли підтримати лідера своєї фракції, голодуючого під Адміністрацією президента.

А 19 червня 2017 року Олег Березюк пообіцяв голодувати поки центральна влада не припинить сміттєву блокаду Львова. Подивимося, чи зможе він виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: