У ОРДЛО заборгували майже чотири мільярди за світло

Читать на русском
Заборгованість споживачів,  які знаходяться на непідконтрольних територіях Донбасу,  за електроенергію становить 3,9 млрд грн.

Заборгованість споживачів, які знаходяться на непідконтрольних територіях Донбасу, за електроенергію становить 3,9 млрд грн.

Про це заявив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, пише «Слово і Діло».

«Ключова проблема, щодо якої нам потрібно рішення уряду - борги по неконтрольованій території: з 5,6 млрд грн боргу за електроенергію - 3,9 млрд заборгувала неконтрольована Україною територія і без рішення уряду ми самі не зможемо впоратися з цим питанням», - написав Жебрівський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Крім того, за його словами, гостро стоїть проблема блокування рахунків комунальних підприємств «за старі борги». «На цей час рахунки «Води Донбасу» і «Комуненерго» заблоковані саме через пеню і штрафи», - розповів глава обладміністрації.

У МінАТО розповіли про перспективи відновлення залізничного сполучення з ОРДЛО і КримомЗаступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука розповів про перспективи відновлення залізничного сполучення з окупованими районами Донбасу і включеним Кримом.

Глава обладміністрації також розповів, що 25% з 2,6 млрд грн, наданих області, виділено на житлово-комунальне господарство. «Найбільше грошей спрямовано на енергоефективність, заміну теплотрас, котельні і т.п.», - повідомив П.Жебрівський.

Раніше Жебрівський назвав найбільшими боржниками за електроенергію на Донбасі державні шахти і компанію «Вода Донбасу».

Нагадаємо, 25 квітня 2017 року Луганське енергетичне об'єднання, яке входить в холдинг «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина, припинило постачання електроенергії в ОРЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: