Нардеп від БПП не реалізував передвиборчу обіцянку щодо держконтролю за цінами

Читать на русском
Протягом всього часу Віталій Курило жодного разу не виступив ініціатором законопроекту щодо встановлення державного контролю за цінами на дитяче харчування, одяг та комунальні послуги.

Народний депутат України, член фракції партії «Солідарність» - Блок Петра Порошенка» Віталій Курило не стримав даного виборцям слова щодо встановлення державного контролю за цінами.

Як засвідчує «Слово і Діло», таке зобов'язання Курило взяв на себе напередодні парламентських виборів у вересні 2014 року.

Згідно з передвиборчою програмою кандидата у народні депутати по одномандатному виборчому округу № 113 Віталія Курила, він мав домогтися встановлення державного контролю за цінами на дитяче харчування, одяг та комунальні послуги.

У жовтні минулого року Кабмін запустив пілотний проект щодо ціноутворення на товари та послуги у сфері виробництва й реалізації продовольчих товарів, яким визначався перелік продтоварів, ціни на які держава не регулюватиме протягом трьох місяців. Дія пілотного проекту поширювалася також на граничні рівні рентабельності та торговельні надбавки на дитяче харчування. За весь час дії цієї постанови Курило не звертався до Уряду щодо її скасування.

7 червня 2017 року уряд скасував державне регулювання цін на продукти харчування, в тому числі — на дитяче харчування. Постанова набуває чинності з 1 липня 2017 року.

Крім того, протягом всього часу Віталій Курило жодного разу не виступив ініціатором законопроекту щодо встановлення державного контролю за цінами на дитяче харчування, одяг та комунальні послуги.

Також Курило не спромігся подати законопроект, яким передбачалася б заборона пропаганди жорстокості та насильства на телебаченні. Рівень його політичної відповідальності - лише 14%.

Нагадаємо, у травні Антимонопольний комітет України розробив алгоритм звернень до органів влади з приводу підвищення цін на продукти харчування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: