Вибір Банкової: чому главою БПП призначили Артура Герасимова?

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог
Микита Потураєвполітолог

БПП вже втретє змінює голову фракції за цю каденцію, і, можливо, не востаннє, але в будь-якому випадку голова фракції – не така впливова посада.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, оцінюючи призначення Артура Герасимова, якого пов'язують із командою Сергія Шахова, на пост голови фракції БПП.

«Наразі Герасимов був, імовірно, найоптимальнішим варіантом. Луценко – занадто публічний, неодноразово обговорювалося все з усіма, а Гринів навпаки – надто в тіні, не публічний, практично нічого не обговорювалося. Схоже, що Герасимов – саме та «золота середина»: він поєднує в собі і те, і інше. Крім того, в самому БПП багато підгруп впливу, які необхідно координувати. Потрібна найбільш неконфліктна людина з точки зору інтересів різних груп», - розповідає Голобуцький.

На його погляд, це призначення скоріше прагматичне, ніж політичне.

«Голова фракції повинен зуміти налагодити роботу фракції, тим більше, що БПП – найбільша фракція, і ми бачимо, що різні представники цієї фракції мають кардинально протилежні інтереси», - пояснив він, додавши, що навряд чи зв'язок Герасимова з Донбасом був пріоритетним моментом.

Артур Герасимов. Як виконує обіцянки новий глава фракції БПП?Новий глава фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов з початку депутатської каденції виконав трохи менше, ніж половину власних обіцянок.

Координатор Міжрегіональної експертної мережі «Україна 3.0», політолог Микита Потураєв, вважає, що це призначення підтверджує прагнення системи до збереження і реваншу щодо досягнень Революції Гідності.

«Система, яка існує, є скоріш псевдодержавною. Все працює на виконання однієї головної функції – конвертації національних ресурсів у приватний капітал. Спірний бекграунд не дивує. Система не має регіональної приналежності. Які б групи не перебували на чолі системи: донецькі, вінницькі – суть при цьому не змінюється», - зазначив він.

«Не важливо, звідки ти родом, важливо бути відданим правлячій еліті та бути її частиною. Крім того, це ще й сигнал «елітам Донбасу», що всі домовленості зберігаються. А партійна приналежність не має жодного стосунку до заробляння грошей», - резюмував політолог.

Як відомо, у 2012 році в Горлівці Герасимов йшов на вибори як представник «команди Сергія Шахова» - одіозного підприємця зі Стаханова Луганської області, якого називають вихідцем із кримінального середовища Донбасу.

Відзначимо, що за час роботи Герасимова в парламенті «Слово і Діло» зареєструвало всього два десятки обіцянок політика. Детальніше читайте в матеріалі «Артур Герасимов. Як виконує обіцянки новий голова фракції БПП?»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: