СБУ провела обшуки у 15 компаніях, пов'язаних з Курченком

Читать на русском
Назви фірм поки не розголошуються. Відомо тільки, що всі вони афільовані з бізнесом Курченка. Також повідомляється, що IP-адреси компаній знаходяться в Москві.

Служба безпеки України провела обшуки в офісах 15 компаній-імпортерів скрапленого природного газу.

Про це повідомляє Realist з посиланням на джерело в правоохоронних органах, передає «Слово і Діло».

Правоохоронці провели 30 обшуків у 15 компаніях і місцях проживання їхніх власників. Назви фірм поки не розголошуються. Відомо тільки, що всі вони афільовані з бізнесом Курченка. Також повідомляється, що IP-адреси компаній знаходяться в Москві.

За словами джерела, частина цих фірм викрили в податкових махінаціях і махінаціях з відшкодуванням ПДВ.

Слідство встановило особи 70 чоловік, причетних до компаній-транзитерів. В ході допитів всі вони заявили, що їм запропонували зареєструвати на себе фірми за $ 300.

Керівники фірм пропонували СБУ хабар, щоб їх не перевіряли. Для створення патріотичного іміджу в суспільстві вони передали Збройним силам 1 тис тонн пального, прикриваючись благодійністю. Також власники компаній пропонували гроші депутатам Верховної Ради за виступи на їхню підтримку.

Представники СБУ відкидають звинувачення в тому, що вони розчищають ринок для конкурентів компаній.

Нагадаємо, в травні компанія «Лагуна-Рені», що займається перевалкою скрапленого газу в Ренійському порту Одеської області і належить Курченку, передана в управління державній паливно-енергетичній компанії.

Також відзначимо, прокуратура Одеської області погодила і направила Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: