Курченку направили повідомлення про підозру

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України заявили про передачу українському бізнесменові Сергію Курченку повідомлення про підозру.

Прокуратура Одеської області погодила і направила українському бізнесменові, наближеному до колишнього президента України Віктора Януковича, Сергію Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

«У вівторок, 30 травня, прокуратурою Області погоджено і направлено повідомлення про підозру колишньому голові наглядової ради групи компаній Сергію Курченко в скоєнні ряду злочинів, серед яких створення злочинної організації, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом тощо», – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією ГПУ, прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах при реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів в так званій «злочинній схемі Курченко».

Крім того, складено повідомлення про підозру ще одному фігуранту злочинної організації, причетному до угод з паливом. За даними слідства, зазначені особи перебувають за межами України, в зв'язку з чим вони оголошені в розшук.

Всього, за інформацією прокуратури, в кримінальному провадженні статус підозрюваних і обвинувачуваних поки мають 19 осіб. Серед них – колишні керівники ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», державні інспектори Одеської митниці, капітани, які здійснювали заходи суден в морські порти з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії і диспетчер цього підприємства.

Нагадаємо, у Курченка забрали перевалку скрапленого газу.

Раніше суд відмовився скасовувати арешт нафтобази Курченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: