На Філіппінах тривають бої між армією і ісламістами, 13 військових загинули

Читать на русском
Урядові війська четвертий тиждень намагаються відвоювати Мараві-Сіті у ісламістів. Тривалий бій підсилює побоювання в сусідній Індонезії та Малайзії.

На Філіппінах тринадцять солдатів загинули і близько 40 отримали поранення під час 14-годинного бою в спробі відвоювати захоплений бойовиками місто Мараві-Сіті.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Філіппіни заявляють про ліквідацію лідера ісламістського угрупованняЛідер ісламістського угруповання «Абу Сайяф» Моаммар Аскали був убитий під час зіткнення з урядовими військами Філіппін на острові Бахоль, перестрілка тривала кілька годин.

Війська були вражені з гранатометів і потрапили під снайперський вогонь після того, як перетнули мости через річку Агус і підійшли до комерційного центру міста, утримуваного бойовиками з 23 травня. Місто утримують близько 150-200 бойовиків.

«Снайпери хороші, вони працюють так, що з кожним пострілом хтось убитий або поранений», - сказав відставний полковник Пендатон Гуро, який щодня спостерігає за битвою зі свого даху з видом на місто.

Наступ з метою повернути місто в середині південного філіппінського регіону Мінданао триває четвертий тиждень. І чим довше бойовики тримаються, тим сильніше може постраждати авторитет президента Родріго Дутерте. Два тижні тому генерал, який очолював наступ, був звільнений від командування і Дютерте запевнив, що Мараві буде очищений від бойовиків протягом декількох днів.

Тривалий бій підсилює побоювання у сусідній Індонезії та Малайзії, які мають мусульманську більшість, що «Ісламська держава» може створити регіональний халіфат.

Нагадаємо, поліція Філіппін встановила особу чоловіка, який влаштував напад на готель в Манілі.

Раніше в США придумали нову тактику війни з «Ісламською державою».

Як відомо, президент Туреччини Ердоган звинуватив Євросоюз в ксенофобії та ісламофобії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: