Ердоган звинуватив Євросоюз в ксенофобії та ісламофобії

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Ердоган звернувся до Євросоюзу з посланням з нагоди Дня Європи, в якому розкритикував ЄС за дискримінацію, расизм, ксенофобію і ісламофобію.
фото: independent.co.uk

Президент Туреччини Реджеп Ердоган звернувся до Євросоюзу з посланням з нагоди Дня Європи, в якому розкритикував ЄС за «дискримінацію, расизм, ксенофобію і ісламофобію».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Anadolu.

У своєму зверненні Ердоган висловив думку, що найбільшу небезпеку для майбутнього Євросоюзу являє вплив ультраправих сил.

«На жаль, такі соціальні недуги, як дискримінація, культурний расизм, ксенофобія і ісламофобія швидко поширюються на європейському континенті. Ультраправі партії захоплюють соціально-політичне життя Європи», – написав він у своєму зверненні.

При цьому він звинуватив європейських політиків в байдужості до ультраправих течій і «переслідуванні свої короткостроковий інтересів».

Також він зазначив, що Туреччина хоче продовжити переговори про вступ до ЄС, проте їх потрібно продовжувати на засадах «взаємоповаги і рівності».

Нагадаємо, 26 квітня Ердоган пригрозив вивести Туреччину з переговорів про вступ до Євросоюзу.

29 квітня канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася за розсудливість в подальших відносинах Європейського Союзу та Туреччини, проте не виключила припинення переговорів з турецьким урядом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: