У Мінагрополітики допустили можливість продажу землі невеликим господарствам

Читать на русском
Робоча група при Міністерстві аграрної політики та продовольства допускає можливість продажу землі невеликим господарствам, якщо буде розроблений механізм, що виключає їх масову скупку.

Робоча група при Міністерстві аграрної політики та продовольства допускає можливість продажу землі невеликим господарствам, якщо буде розроблений механізм, що виключає їх масову скупку.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Якщо ми знайдемо механізм мінімізації ризиків, тоді ми на це підемо (на допуск юридичних осіб до ринку землі – ред.). Ми не маємо права на помилку в цій земельній реформі. Краще запустити його дуже консервативно, ніж отримати в результаті неконтрольований процес», – зазначив він.

Гройсман обіцяє нові правила для ринку земліСказано 14 жовтня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

При цьому Мартинюк додав, що право на покупку ділянок можуть отримати невеликі господарства, які в останні п'ять років займалися обробкою землі і працювали в аграрній сфері.

За його словами, така модель дозволить досягти компромісу з аграрними асоціаціями, які просили уряд переглянути допуск до ринку землі сільгоспвиробників.

«Ми знаходимося в конструктивному діалозі з аграрними асоціаціями для того, щоб обрана модель запуску ринку землі в Україні не привела до того, що у бізнесу виникнуть проблеми», – додав Мартинюк і підкреслив, що запуск ринку землі не повинен створити «стрес» для сільгоспвиробників.

Нагадаємо, 7 травня біля стін Верховної Ради відбувся мітинг противників земельної реформи та відкриття ринку землі.

Раніше, 29 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в разі відкриття ринку землі вона буде продаватися тільки фізичним особам з громадянством України, не більше 200 гектар на людину. При цьому юридичні особи та іноземні громадяни не матимуть доступу до ринку землі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: