Кабмін ухвалив стратегію розвитку малого і середнього бізнесу

Читать на русском
Кабмін схвалив стратегію розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року.

Уряд України схвалив стратегію розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року.

Про це повідомляють Українські новини, передає «Слово і Діло».

Метою стратегії є створення сприятливих умов для відкриття, ведення та зростання бізнесу, а також розкриття потенціалу малого та середнього підприємництва.

Боротьба за інвестора: чому Україна програє війну за гроші великого бізнесуЕкономічний експерт оцінив інвестиційний клімат в Україні та пояснив, що насправді відштовхує інвесторів.

Для досягнення мети стратегії визначено шість стратегічних напрямків: створення умов для сприятливого нормативно-правового, інституційного та операційного середовища для підприємництва. Створення сприятливих умов для оперативного доступу малого та середнього бізнесу до джерел фінансування на привабливих умовах, спрощення податкового адміністрування підприємців, популяризація підприємницької культури і розвиток конкурентоспроможного людського капіталу та підприємницьких навичок. А також сприяння експорту/інтернаціоналізації підприємництва та посилення конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу бізнесу.

Крім того, цим документом, визнано таким, що втратив чинність, розпорядження від 28 серпня 2013 року №641 «Про схвалення концепції загальнодержавної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 роки».

Також Кабмін доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі спільно з іншими зацікавленими центральними органами виконавчої влади розробити і подати в 3-місячний термін проект плану заходів щодо реалізації даної стратегії.

На думку ряду експертів, стратегія розвитку малого і середнього бізнесу, анонсована Кабінетом Міністрів, не матиме нічого спільного з реальністю, в якій працюють підприємці в Україні.

Раніше в НБУ рекомендували бізнесу перевести розрахунки в євро.

Нагадаємо, що Порошенко спростив умови для будівельного бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: