Які обіцянки міністри Гройсмана повинні виконати влітку?

Читать на русском

«Слово і Діло» підготувало огляд найважливіших обіцянок, які міністри повинні виконати протягом літа.

До кінця червня лишилося півмісяця, і наближаються контрольні терміни обіцянок міністра закордонних справ Павла Клімкіна та віце-прем'єра і голови Мінрегіонрозвитку Геннадія Зубка.

Керівник МЗС обіцяв до кінця першого літнього місяця запустити онлайн-сервіс для добровільної реєстрації українців, які планують закордонні поїздки, щоб зовнішньополітичне відомство мало можливість оперативно інформувати їх про надзвичайні події за кордоном.

У свою чергу, Зубко 2 червня пообіцяв через місяць запустити навчальні програми менеджменту та стратегічного планування в центрах розвитку місцевого самоврядування, причому відкриття регіональних офісів має завершитися до кінця червня.

У липні настане термін контролю обіцянок прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і в.о. голови МОЗ Уляни Супрун з будівництва «Охматдиту»: очільник уряду обіцяв закінчити будівництво першої черги лікарні до середини літа, а Супрун анонсувала відкриття діагностичного корпусу «Охматдиту» до 1 липня.

Міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак анонсував запуск першої сонячної електростанції в зоні відчуження біля Чорнобильської АЕС. Варто зазначити, що її будівництво веде український інвестор, і виконання обіцянки не належить до прямої компетенції міністра.

Менше місяця залишилося до контролю обіцянки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з розслідування інциденту 9 травня в Дніпрі, коли тітушки побили кількох ветеранів АТО: голова МВС обіцяв завершити розслідування подій до 10 липня.

Також до осені має завершитися заявлене Гройсманом переобладнання двох блоків Зміївської ТЕС з антрациту на газове вугілля, яке має заощадити до мільйона тонн вугілля антрацитної групи.

1 червня прем'єр відрапортував, що будівництво рухається з випередженням темпів, і один з переобладнаних блоків уже запущений. Варто зазначити, що глава уряду провалив за терміном свою зимову обіцянку про переобладнання під газове вугілля блоку іншої ТЕС – Трипільської.

Крім того, вже у червні Кабмін повинен направити на масштабний ремонт доріг 10 мільярдів гривень, які планує отримати від репрофайлінгу Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: