В Євросоюзі зникне роумінг

Читать на русском
Представники країн-членів Євросоюзу та Європарламенту уклали угоду з приводу скасування роумінгу в ЄС.

Представники країн-членів Євросоюзу та Європарламенту уклали угоду з приводу скасування роумінгу в ЄС.

Про це пише «Радіо Польща», повідомляє «Слово і Діло».

За словами євродепутата Міхала Боні, угода передбачає встановлення максимальних оптових розцінок для операторів телефонних мереж країн Євросоюзу.

«З червня цього року в разі виїзду за кордон роумінг має бути таким самим, як у рідній країні. Безумовно, з точки зору операторів, ключове значення мають максимальні розцінки», – зазначив євродепутат.

Найбільш проблемним пунктом переговорів було встановлення цін на передачу даних, тобто використання інтернету в телефоні. Згідно з підсумковим рішенням, розцінки на інтернет поступово знижуватимуться протягом 5 років. Своєю чергою, оптові ціни на дзвінки та SMS-повідомлення не змінюватимуться з червня 2017 року, коли роумінг в ЄС буде повністю скасований.

Згідно з новими розцінками, з 15 червня максимальна ціна за телефонну розмову знизиться з 0,05 євро за хвилину до 0,032 євро за хвилину. Вартість SMS-повідомлення з 0,02 євро знизиться до 0,01 євро.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в 2016 році українці отримають право безвізових подорожей до ЄССказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Ціни на інтернет будуть знижуватися поступово. З 15 червня вартість гігабайта складе 7,7 євро, з 1 січня 2018 року – 6 євро. На початку 2022 року максимальна вартість гігабайта складе 2,5 євро.

Угоду мають ухвалити уряди країн-членів Євросоюзу та Європарламенту, але це будуть лише формальні кроки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що роумінг між Україною та ЄС може суттєво подешевшати, а також були названі найбезпечніші месенджери для листування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: