Гройсман відповів Садовому щодо оголошення надзвичайного стану у Львові

Читать на русском
Гройсман дорікнув меру Львова за нездатність самостійно вирішити проблему накопичення сміття в місті.

Прем'єр Володимир Гройсман дорікнув меру Львова Андрію Садовому за неспроможність самотужки вирішити проблему накопичення сміття в місті.

Про це він заявив на засіданні Кабміну в середу, 14 червня, коментуючи прохання Львова оголосити місто зоною надзвичайної екологічної ситуації, передає «Слово і Діло».

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка заявив, що у Львівській області буде функціонувати сміттєпереробний заводСказано 21 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

«Будь ласка, не шукай крайніх, а візьми і зроби, і продемонструй, як це треба робити для всієї країни. Бо робити винними тих, хто до цього не має жодного відношення – це, як мінімум, несправедливо, нечесно і не по-лідерські», - наголосив голова уряду, звертаючись до мера Львова, якого не було на засіданні Кабінету міністрів.

Прем'єр нагадав, що Садовий керує Львовом уже 11 років.

«За 11 років він міг побудувати вже 15 таких сміттєзвалищ і переробних заводів. Маючи мільярди гривень на рахунках, він просто неспроможний це зробити. Або не хоче. Я один раз допоміг, другий, третій. Мені вже люди відмовляють, бо не хочуть, щоб на їхню територію безкінечно возили сміття», - додав Гройсман.

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка пообіцяв домовитись з керівниками сусідніх областей про прийом сміття зі ЛьвоваСказано 18 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

«Я був міським головою з 2006 по 2014 рік. У мене, як у міського голови, була точно така ж проблема з міським сміттєзвалищем. Я абсолютно без допомоги сторонніх осіб сам вів переговори з мешканцями суміжних міст і сіл. У нас була блокада звалища. В кінці кінців ми трохи грошей проінвестували, по-хазяйськи підійшли, зробили один із кращих комплексів по переробці сміття на сьогоднішній день у Вінниці, зняли всі проблеми. Жодної копійки я не отримав з держбюджету», - сказав прем'єр.

Нагадаємо, 12 червня Львівська влада звернулася до Кабінету міністрів з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Минулого року Львівська область утворила 2,7 млн ​​тонн відходів, з яких утилізовано лише п'яту частину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: