Львівських перевізників сміття викрили в грошових махінаціях

Читать на русском
Правоохоронні органи Львівської області викрили осіб, які організували злочинні схеми відмивання грошей з вивезення сміттєвих відходів зі Львова.

Правоохоронні органи Львівської області викрили осіб, які організували злочинні схеми відмивання грошей з вивезення сміттєвих відходів зі Львова.

Про це повідомляє прес-центр прокуратури Львівської області, пише «Слово і Діло».

Слідство з’ясувало, що після закриття Грибовицького сміттєзвалища перевізники ТПВ подавали документи від імені фіктивних підприємств про прийняте та захоронене ними сміття, на підставі чого отримували кошти з міського бюджету міста Львова.

Однак, такі послуги фіктивні підприємства не надавали, а перевізники у свою чергу незаконно скидали тверді побутові відходи у незаконних місцях по всій території України.

Під час розслідування з’ясувалося, що львівські перевізники, які вивозили сміття зі Львова, уклали фіктивні договори про послуги із захоронення відходів з підприємствами в місті Дніпро, які були створені вкінці минулого року.

Скільки сміття залишає Україна та що з ним відбуваєтьсяПереважна більшість відходів в Україні потрапляють не на переробку, як це відбувається в цивілізованих країнах, а на звалища. «Слово і Діло» розбиралося з тим, як українці засмічують свою країну.

«Ці підприємства не мали відповідних ресурсів: техніки, полігонів твердих побутових відходів, транспортних засобів, необхідних для захоронення відходів, не володіють нерухомістю та не мають найманих працівників. Засновниками, керівниками та бухгалтерами цих підприємств є особи, які не знали про їх існування, а також особи, які за участь в їх реєстрації отримували грошові кошти», ― йдеться у повідомленні прокуратури.

30 травня слідчі Нацполіції з працівниками спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ провели 15 обшуків на території Львівської, Дніпропетровської та Київської областей.

За результатами обшуків викрили осіб, причетних до діяльності фіктивних підприємств, вилучили документацію, печатки фіктивних підприємств, листування осіб, які їх створили та комп’ютерну техніку.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (заволодіння службовими особами шляхом зловживання своїм службовим становищем коштами міського бюджету, які призначені для компенсації додаткових витрат на перевезення твердих побутових відходів), ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

Наразі призначено відповідні судові експертизи та вирішується питання щодо повідомлення винним особам про підозру.

Сміттєві реалії України: чому Львів потопає в смітті та як не перетворити країну на смітникУкраїнські екологи поділилися міркуваннями щодо екологічної ситуації на тлі проблеми відходів і сміттєзвалищ в країні.

Як повідомлялося, у Львові сміття не вивезене з чверті контейнерних майданчиків.

Раніше українські екологи розповіли «Слову і Ділу» про екологічну ситуацію на тлі проблеми відходів і звалищ в країні.

Як відомо, у Львові сміттєвози обладнали GPS-трекерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: